matkustajia junassa

Turvallisuus on tapamme toimia 

Ilman sitä ei yksikään juna liiku

Turvallisuus tulee ykkösenä

Pidämme huolta, että kalusto on turvallinen kaikissa olosuhteissa. Koulutamme ja johdamme henkilöstöämme niin, että jokainen tietää, miten työt tehdään turvallisesti ja oikein. Kehitämme uusia ratkaisuja, jotka parantavat kalustoturvallisuutta ja radan huoltojärjestelmien turvallisuutta.  

Yksi FleetCaren menestystekijöistä on ehdoton sitoutumisemme turvallisuuteen – se on aina kaiken tekemisemme kärkipäässä. Turvallisuuden ja yhteisen turvallisuuskulttuurin kehittäminen on osa normaalia päivittäistoimintaamme, johon koko henkilöstömme osallistuu aktiivisesti. Turvallisuusstrategiamme lisäksi toimintaamme ohjaavat korkeimmalla tasolla lainsäädäntö sekä viranomaisten antamat määräykset ja ohjeet. Lisäksi olemme sitoutuneet neljään turvallisuuslupaukseemme, jotka ovat: 

  • Pidämme huolta, että asiakkaan kalusto on turvallinen kaikissa olosuhteissa
  • Koulutamme ja johdamme henkilöstöä niin, että jokainen tietää, miten työt tehdään turvallisesti ja oikein.
  • Kehitämme uusia ratkaisuja, jotka parantavat kalustoturvallisuutta ja radan huoltojärjestelmien turvallisuutta 
  • Ennaltaehkäisten ja jatkuvasti parantaen 

Turvallisuuden johtaminen perustuu VR FleetCarella riskienhallintaan, eli turvallisuutta uhkaavien riskien tunnistamiseen ja tarvittavien riskienhallintakeinojen määrittelyyn. Turvallisuustilanteemme on hyvä nimenomaan ennaltaehkäisyyn perustuvan turvallisuusjohtamisjärjestelmämme avulla.

Mittaamiseen ja raportointiin perustuva turvallisuuskehityksen seuranta on kiinteä osa tekemistämme. Turvallisuusstrategiamme pohjalta asetamme joka vuodelle turvallisuustavoitteet, jotka koostuvat sekä turvallisuuden kehittämistoimenpiteistä että onnettomuus- ja vaaratilanteiden vähentämistavoitteista. 

Jatkuva parantamisen periaate on menestyksemme salaisuus myös turvallisuuden saralla. Tahdomme tuottaa turvallisia ratkaisuja kaikkiin asiakkaidemme tarpeisiin, ennen kaikkea turvallisesti.