Kuvassa vasemmalta oikealle kamiinoita valmistanut ydinporukka: asentajat Niko Partti ja Markus Kosunen, tuotantopäällikkö Petri Nykänen ja työnjohtaja Jukka Markkanen FleetCarelta.

Kuvassa vasemmalta oikealle kamiinoita valmistanut ydinporukka: asentajat Niko Partti ja Markus Kosunen, tuotantopäällikkö Petri Nykänen ja työnjohtaja Jukka Markkanen FleetCarelta.

VR FleetCaren Pieksämäen konepaja lähettää 200 kamiinaa Ukrainaan

Pieksämäen konepajalla valmistetaan tällä hetkellä myös kamiinoita Ukrainaan. Tärkeintä kaikille mukana oleville on mahdollisuus auttaa omalla panoksellaan kriisistä kärsiviä. 

VR FleetCaren Pieksämäen konepajan asentajien suunnittelemaa kamiinaa tuotetaan sarjatuotantona. Teräksen kamiinoihin on lahjoittanut BE Group ja leikkaus ja hitsaus suoritetaan Pieksämäen konepajalla. Kamiinat ehtivät Ukrainaan vielä kuluvaksi talveksi, sillä 200 kamiinaa pakataan Suomen Punaisen Ristin (SPR) kyytiin helmikuun alussa. 

Ukrainan humanitäärinen tilanne on huolestuttava ja kaikki ovat saaneet nyt lukea huonoja uutisia energiainfran tilanteesta. Ukrainalaiset ansaitsevat kaiken apumme. Kun tämä ajatus nousi mieleen ja komponenttipalveluidemme osaavat asentajat ottivat haasteen vastaan, niin se oli siinä. Prototyypin kehittämiseen meni alle viikko, ja nyt yksi kamiina valmistuu alle kahdessa tunnissa, VR FleetCaren komponenttipalveluiden vetäjä Anders Karlsson kertoo. 

Normaalisti raidekaluston komponentteja kunnossapitävät asentajat suunnittelivat kamiinat alusta loppuun. Ukrainan Punainen Risti vahvisti kamiinan sopivuuden ja siihen tehtiin tarvittavat pienet muutokset. Ukrainan Punainen Risti vastaa myös kamiinoiden jakamisesta eniten apua tarvitseville. Lopullinen kamiina on yksinkertainen kompakti paketti, joka toimii sekä ulko- ja sisätiloissa ja sitä on helppo liikutella. Kamiinaa voi käyttää sekä lämmitykseen että ruuan laittoon. 

Tuotanto saatiin käyntiin tammikuun alussa ja nyt kamiinoita valmistuu kymmenen päivässä omien töiden ohella tehtynä. Olemme erittäin ylpeitä meidän asentajistamme, joiden innostus ja määrätietoisuus on ollut kunnioitettavaa. On ollut hienoa seurata kamiinaprojektin etenemistä, yksikönpäällikkönä Pieksämäellä toimiva Juha Lintula jatkaa. 

Auttamisen halua löytyi myös VR FleetCaren toimittajakumppanilla BE Groupilla, joka lähti mukaan projektiin ja toimittaa kaikki kamiinoiden valmistukseen tarvittavat materiaalit. Muutaman päivän toimitusaika teräksille mahdollisti nopean valmistusaikataulun. 

Toivomme lämpimästi, että kamiinat auttavat hädässä olevia ihmisiä kriisialueella yli vaikeimman ajanjakson. On mukava olla tukemassa asiakastamme myös hyvän mielen tuottamisessa sitä tarvitseville, kertoo BE Groupin toimitusjohtaja Lasse Levola.


Tilaa VR FleetCaren englanninkielinen uutiskirje:

Tilaa tästä