havainnekuva veturista

VR FleetCare on valittu VR Groupin uusimman dieselveturin kunnossapitäjäksi

Suomalainen raidekaluston kunnossapitoyritys VR FleetCare on allekirjoittanut VR Groupin kanssa sopimuksen uuden Stadler -valmisteisen dieselveturikaluston kunnossapidosta. Sopimus tehdään 10 vuodeksi alkaen vuodesta 2023, kun veturit aloittavat kaupallisen liikenteen.  Veturit edustavat uusinta dieselveturiteknologiaa ja ovat huomattavasti ympäristöystävällisempiä kuin vanhemmat dieselveturit. Sopimus kattaa nyt tilatun 60, ja mahdollisten optiovetureiden kunnossapidon vuosina 2023-2033. Päätöksen myötä VR Groupin vetokalusto on kokonaisuudessaan VR FleetCaren kunnossapidettävänä.

Kunnossapitosopimuksen mukaan VR FleetCare vastaa Dr19 -veturin huolto-ohjelman mukaisesta kunnossapidosta ja viankorjauksesta. Myös varaosa- ja materiaalihallinta kuuluvat sopimuksen piiriin. Tavoitteena on kaluston korkea käytettävyys ja laadukas kunnossapito.  

”Tiukkojen neuvotteluiden lopputuloksena VR FleetCare teki kilpailukykyisen tarjouksen ja sillä on korkeatasoinen osaaminen vetureiden kunnossapidosta. Myös muu vetokalustomme on tällä hetkellä VR FleetCaren vastuulla. Lähes kaksi kertaa vanhempaa dieselveturikalustoa tehokkaammat veturit ovat vähäpäästöisiä, ja niissä voi käyttää polttoaineena myös uusiutuvia polttoaineita, kertoo VR Groupin kalustojohtaja Risto Kontiokoski.

”Tarkastelemme veturiin myös muita käyttövoimia, koska on mahdollista, että käyttövoimaa vaihdetaan tulevaisuudessa. Veturin modulaarinen rakenne mahdollistaisi käyttövoiman muutokset kun uusiutuvien polttoaineiden saatavuus paranee ja markkinoille saadaan tarpeeksi tehokkaita ja kilpailukykyisiä vaihtoehtoja”, Kontiokoski lisää. 

Dr19 on VR Groupin uusi veturityyppi, joka on valmistettu erityisesti tavaraliikenteen tarpeisiin. Ne on myös räätälöity Suomen haastaviin talvisiin olosuhteisiin. Suomen 6 000 kilometrin rataverkosta ja ratapihoista on sähköistetty vain hieman yli puolet. Vaikka ratoja sähköistetäänkin, dieselvetureilla on paljon tehtävää myös tulevina vuosina. Kaupalliseen käyttöön veturit siirtyvät vuonna 2023. Kunnossapitotyöt tullaan suorittamaan VR FleetCaren konepajoilla ja varikoilla ympäri Suomen. 

”VR Groupin uusimman veturin kunnossapitosopimus on meille merkittävä. On myös hienoa, että saadaan uusinta tekniikkaa edustava veturi huollettavaksemme. Meidän vetokalustopalveluiden liiketoiminnassa on pitkä kokemus vetureiden kunnossapidosta sekä modernit tilat töiden tekemiseen ja osaava henkilökunta. Varmistamme laadukkaalla tekemisellä, että asiakkaiden kuljetukset eivät jää kalustosta kiinni”, VR FleetCaren vetokalustopalveluiden liiketoimintajohtaja Jouko Järvinen sanoo.

 Lisätietoja: VR Groupin mediadeski, [email protected]


Tilaa VR FleetCaren englanninkielinen uutiskirje:

Tilaa tästä