ratatyökone

VR FleetCare myy ratatyökoneiden huolto- ja vuokraustoiminnan Teräspyörälle 

VR FleetCare myy ratatyökoneiden kunnossapitopalvelut sekä ratatyökoneiden vuokraustoiminnan liiketoimintakauppana Teräspyörälle. Liiketoimintakauppa on vahvistettu 2.4.2024 Kauppaan sisältyvät VR FleetCaren ylläpitämät yhdeksän (9) vuokrakäytössä ollutta ratatyökonetta / vaihtotyöveturia.  Kaikki ulkoisten asiakkaiden kanssa solmitut ratatyökoneiden vuokraus- ja kunnossapitosopimukset siirretään Teräspyörälle ilman keskeytyksiä palveluissa. 

 

VR FleetCaren operatiivinen fokus on viimeisinä vuosina muuttunut, ja olemme päättäneet keskittyä enemmän ydintoimintoihimme. 

Ratatyökoneiden huolto- ja vuokraustoiminta eivät ole enää strategista ydintämme, ja uskomme että Teräspyörän johdossa nämä palvelut saavat paremmat mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä.  Tavoitteenamme on tulevaisuudessa keskittyä muun raidekaluston kunnossapitoon, kalustoprojekteihin, komponenttihuoltoihin sekä vaunujen kunnossapitoon ja valmistamiseen. Kaupasta ei aiheudu henkilöstömuutoksia, ja kaikki ratatyökoneiden parissa työskennelleet jatkavat työssään Pieksämäen yksikössämme.”, Peter Guldbrand kertoo. 

Teräspyörä jatkaa sujuvasti palvelun toimittajana 

Liiketoiminnan ostanut kouvolalainen Teräspyörä on ollut kymmeniä vuosia mukana ratatyökoneiden huoltomarkkinalla, ja heillä on osaamista ja halua laajentua markkinalla. Teräspyörä on myös ensimmäinen yritys, joka on tehnyt ratatyökoneiden vuokraliiketoimintaa Suomessa. 

”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme mahdollisuuden kasvattaa ja kehittää toimintaamme ratatyökoneiden huolto-, kunnossapito- ja vuokrausalalla. Tämä on yksi ja hyvin merkittävä askel eteenpäin kasvupolullamme”, Teräspyörän toimitusjohtaja Vesa Viljakainen kertoo 

Liiketoimintakaupasta ei muutoksia FleetCaren henkilöstölle 

Koko ratatyökoneiden parissa työskennellyt henkilöstö jatkaa työtehtävissään VR FleetCarella normaalisti. Työt ovat tulevaisuudessakin Pieksämäellä, ja ne keskittyvät muiden raidekalustojen kunnossapitotöihin. 

Ratatytökoneet:

Ratatyökoneita voidaan käyttää radan rakennus- ja kunnossapitotöihin sekä muihin monentyyppisiin tehtäviin. Niillä voidaan lisäksi mm siirtää raidekalustoa junaradalla tai ratapihoilla.


Tilaa VR FleetCaren englanninkielinen uutiskirje:

Tilaa tästä