Asentaja korjaa junakaluston komponenttia

VR FleetCare hakee vauhtia kasvuun, komponenttipalvelut yhtenä kasvun kärjistä

Raidekaluston kunnossapitoyhtiö VR FleetCare organisoitui uudelleen palvelulähtöisesti vauhdittaakseen kasvua sekä kehittääkseen edelleen palveluita ja asiakaskokemusta. Helmikuun alusta alkaen kaikkien raidekalustojen komponenttien elinkaaripalvelut löytyvät Komponenttipalvelut-liiketoiminnan alta.

Uskoa uuden liiketoiminta-alueen kasvuun antavat markkinatutkimukset, joiden mukaan komponenttien huolto- ja korjauspalveluissa on tunnistettavissa potentiaalia niin lähialueilla kuin muussakin raidekalustossa. Lähitulevaisuudessa liiketoiminnan on tarkoitus panostaa asiakashankintaan ja kartoittaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Liiketoiminnan vetäjäksi on nimitetty Anders Karlsson.

VR FleetCaren Komponenttipalveluissa tehdään sähköisten, tehoelektroniikan sekä mekaanisten komponenttien huoltoa ja kunnostusta. Tällä hetkellä noin 200 ammattilaisen liiketoimintayksikkö kunnostaa vuosittain yli 2000 yksittäistä komponenttinimikettä.

Olemme viimeisten vuosien aikana rakentaneet raidekaluston komponenttien kunnossapitoa varten tehokkaat ja toimivat tuotantoprosessit, joiden avulla pystymme tarjoamaan kansainvälisesti kilpailukyistä huoltopalvelua. Pystymme tarjoamaan varaosakunnostusta kaikille raiteilla kulkevalle kalustolle merkistä ja sarjasta riippumatta, tarvittaessa myös pieninä erinä, VR FleetCaren komponenttipalveluiden liiketoimintajohtaja Anders Karlsson kertoo. 

Vastuullista ja dataohjattua komponenttien korjausta 

Suomalaisessa kunnossapitoyhtiössä on jo vuosikymmenien ajan haettu erilaisia ratkaisuja palvelemaan komponenttien elinkaaren pidennystä. Kun kunnostetut vaihto-osat ovat käytettävissä oikeaan aikaan, voidaan sillä varmistaa kaluston hyvä luotettavuus ja käytettävyys. VR FleetCare on valinnut vaihto-osien kanssa luonnonvaroja säästävän tien. 

Kiertotalous on tärkeä osa tekemistämme ja nyt se on valjastettu vieläkin paremmin osaksi meidän liiketoimintaamme. Kunnostamme korjausta vaativia komponentteja ja asennamme ne korjattuina takaisin sen sijaan, että vaihtaisimme komponentit uusiin. Vastuullisuus ja kiertotalous on kasvava globaali trendi ja uskomme sen yleistyvän myös rautatiemaailmassa, Karlsson sanoo. 

VR FleetCaren strategisena tavoitteena on kehittää ja lisätä älykästä dataohjattua kunnossapitoa, ja tällä on suuri vaikutus myös komponenttien huoltoon tulevaisuudessa. Junakaluston komponenttien elinkaarikustannukset kipuavat usein korkealle. Älykkään, dataohjatun kunnossapidon tavoitteena on parantaa komponenttien luotettavuutta ja tehostaa elinkaarikustannuksia. 

Dataohjattu kunnossapito on tulevaisuutta ja yksi eniten kilpailuetua tuovista tekijöistä. Se lisää turvallisuutta, mutta voi myös alentaa kaluston elinkaarikustannuksia. Meillä on hyviä esimerkkejä älykkäästä komponenttien kunnossapidosta; Telien monitorointi antaa mahdollisuudet huolto-ohjelman optimointiin ja esimerkiksi pyörien profiilin mittaaminen ja siitä saatavan datan hyödyntäminen sorvauksessa on meillä jo käytössä pyörien kunnossapidossa, Karlsson lisää.

Lisätietoja VR Groupin viestintä: [email protected], puh. 029 434 7123


Tilaa VR FleetCaren englanninkielinen uutiskirje:

Tilaa tästä