sähköbussi liikenteessä

VR FleetCare asentaa matkustusmukavuutta parantavia tietoliikennelaitteita HSL:n busseihin

Raidekaluston kunnossapitoyhtiö VR FleetCare on tehnyt uuden aluevaltauksen ja aloittaa tietoliikennelaitteiden asennukset HSL:n busseihin. Huhtikuussa allekirjoitetun sopimuksen mukaan tarkoituksena on uusia lipunlukijat ja ajoneuvoreitittimet parantamaan matkustuskokemusta ja varmistamaan toimivat datayhteydet.  Yhteensä uusia laitteistoja asennetaan yli 1650 bussiin. Asennukset alkavat huhtikuussa ja projekti valmistuu vuoden 2024 alkupuoliskolla.

Sopimus kattaa sekä uusien ajoneuvoreitittimien että lukijalaitteiden asennukset ja suunnittelutyön. Lisäksi sopimukseen sisältyvät laitteiden toiminnan mahdollistavat kaapeloinnit, kytkennät ja testaukset. Työt suoritetaan ajoneuvojen kotivarikoilla.

Olemme erittäin innoissamme asentamassa uusia laitteita ajoneuvoihin, millä mahdollistetaan matkustajien parempi palvelu. Tämä on meille tärkeä ja suuri kokonaisuus. Asennuksien sujuvuus ja laatu on erityisen tärkeää sekä meille että liikennöitsijöille, ja hyvä kumppani on tässä onnistumisen avain, Petteri Huppunen, yksikönpäällikkö HSL:ltä sanoo. 

VR FleetCare on suorittanut useita tietoliikenneteknisiä asennuksia rautatiekalustossa vuosien aikana. Rautatiekalustossa hankittua laajaa osaamista päästään uudessa projektissa hyödyntämään myös ajoneuvosegmentissä. Kumipyörien kunnossapitoa VR FleetCare tekee nyt jo Tampereella, missä tavaravaunukorjaamolla käy vaunujen lisäksi korjattavana myös sähköbusseja.

 

Tämä on meille aivan mahtava päänavaus bussien tietoliikennelaitteiden asennuksille. Juniin tehtävät järjestelmäpäivitykset ja uudistukset ovat meille tuttua kauraa. Teemme projektin asennustyöt yhteistyössä alihankintaverkostomme kanssa. Projektin aikana kertyvä kokemus niin projektihallinnasta kuin asennuksista edesauttaa meitä kehittämään edelleen tämän tyylistä projektiliiketoimintaa ja mahdollistamaan kasvua, VR FleetCaren kaupallinen johtaja Peter Guldbrand kertoo.

Tilaa VR FleetCaren englanninkielinen uutiskirje:

Tilaa tästä