M100 metrovaunu

M100-metrovaunu varikolla.

FleetCare peruskorjaa 12 M200-metrojunaa vuoden 2023 aikana

Peruskorjauksissa Helsingin varikolla modernisoidaan kaikkiaan 12 Bombardierin vuosina 2000–2001 valmistamaa M200-metrojunaa. Peruskorjaus toteutetaan kahdessa vaiheessa; ensin on kahden metrojunan peruskorjauksen sisältävä prototyyppivaihe ja tätä seuraa kymmenen M200-metrojunan sarjatuotantovaihe.

M200-metrojunien peruskorjaus on jatkoa M100-metrojunien peruskorjauksille, joista viimeisin toimitettiin kalustonomistajalle pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenteelle maaliskuussa.

Uudessa metrojunien peruskorjauksessa uudistetaan matkustamon ilmettä ja uusitaan metrojunan vaunujen väliset ylikulut matkustajakokemuksen parantamiseksi. Matkustamossa lattiamatto uusitaan, seinä- ja kattopaneelit kunnostetaan ja myös istuimet ja otetangot kunnostetaan ja valaistus päivitetään nykyaikaiseksi led-valaistukseksi. Myös ohjaamo saa led-valaistuksen.

Peruskorjauksissa matkustusmukavuutta kohotetaan ja asiakastarpeisiin vastataan lisäämällä matkustamoon pistorasioita mobiililaitteiden lataamista varten. Metrojunan järjestelmien osalta isoin järjestelmäuudistus on matkustajainformaatiojärjestelmän uusiminen kokonaisuudessaan. Metrojunien ilmanvaihtoa pyritään tehostamaan peruskorjauksessa uusimalla ilmanvaihdon eri suodattimet ja puhdistamalla perusteellisesti koko ilmanvaihtojärjestelmä. Lisäksi peruskorjauksessa uusitaan ajovalot ja merkkivaloja led-tekniikalle.

”Metrojunien peruskorjausprojekti on osa VR FleetCaren strategiaa laajentua raidekaluston vaativien peruskorjausten toteuttajaksi – ei vain rautatiekaluston osalta vaan myös muun raidekaluston osalta. Varmistamme tällä myös kilpailukykyämme sekä kotimaan että ulkoisilla markkinoilla” kertoo projektipäällikkö Mikko Aalto.

Tilaa VR FleetCaren englanninkielinen uutiskirje:

Tilaa tästä