Peter Guldbrand

Peter Guldbrand, johtaja, kaupallinen yksikkö

BLOGI Vihreä siirtymä kasvattaa vaunutarvetta

Kestävän kehityksen painotukset ja ilmastotavoitteet lisäävät tulevaisuudessa rautatieliikenteen kysyntää. Raideliikenne on ympäristöystävällinen kuljetusmuoto, joka auttaa vähentämään liikenteen tuottamia päästöjä. Tämä saa yritykset siirtämään tavaraliikennettä raiteille yhä enemmän.

Kirjoittaja: Peter Guldbrand, johtaja, kaupallinen yksikkö

Euroopan komission raportin mukaan tarve tavaravaunuille Euroopassa kasvaa 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä ja kaksinkertaistuu vuoteen 2050 mennessä. Koska tarve on niin nopeaa ja massiivista, tarvitaan enemmän uusien vaunujen valmistuskapasiteettia, mutta myös jo käytössä olevien vaunujen muokkaus- ja modernisointiprojekteja.

Myös Venäjän hyökkäysota on muuttanut tavaravaunumarkkinaa. Sodan aiheuttamat poliittiset jännitteet ja taloudelliset seuraukset heijastuvat tavaravaunujen valmistukseen, ja toisaalta myös kunnossapitoon, kun maiden väliset suhteet heikkenevät tai asetetaan taloudellisia sanktioita.  Aikaisemmin venäläisten valmistamia vaunuja ei enää ole markkinoilla saatavilla ja siellä valmistettuihin vaunuihin on myös haastavaa saada komponentteja ja varaosia.

Viestit uusien tavaravaunujen kysynnän kasvusta ovat vahvoja, ja ne ovat saavuttaneet myös meidät. Euroopassa on tällä hetkellä pullonkaula vaunuvalmistuksessa, koska vaunuja ei pystytä tuottamaan niin paljon kuin olisi tarve. Lisäksi isot vaunuvalmistajat haluavat tuottaa vain isoja vaunusarjoja ja pienempiä erikoiseriä on vaikeampi saada.  

Me haluamme olla mukana edistämässä tehokkaampaa ja kestävämpää tavaralogistiikkaa sekä olla asiakkaidemme tukena vastaamassa heidän tarpeisiinsa.

Olemme FleetCarella valmistaneet lähes 50 000 vaunua suomalaisen teollisuuden logistiikatarpeisiin, ja meillä on tehokas tuotantolinja vaunusarjoille. Meidän vahvuutemme tavaravaunujen valmistuksessa ovat haastavat tekniset ratkaisut, jotka tukevat uusia palvelukonsepteja. Suuriin vaunuvalmistajiin verrattuna voimme valmistaa kustannustehokkaasti myös pienempiä vaunusarjoja asiakkaiden erikoistarpeisiin.

Kestävän kehityksen periaatteet ja turvallisuus toimivat valmistamisemme lähtökohtina, jota tukevat materiaalivalinnat sekä sertifioitujen ja laadukkaiden komponenttien käyttäminen. Valmistamista tukee pitkä kokemus vaunumodifikaatioista ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään myös olemassa olevaa hyväkuntoista materiaalia vaunumuutoksissa.

Kesä on jo täällä, mutta meihin voit olla yhteyksissä myös koko lomakauden ajan niin tavaravaunujen valmistukseen kuin kaluston kunnossapitoon liittyen.

Toivotamme teille aurinkoista ja rentouttavaa kesää! Toivomme, että kesä tarjoaa teille paljon iloa, lepoa ja ikimuistoisia hetkiä.

 

Peter Guldbrand, johtaja, kaupallinen yksikkö

[email protected]


Tilaa VR FleetCaren englanninkielinen uutiskirje:

Tilaa tästä